Bullgari, shënon rritje numri i migrantëve të ndaluar për tremujorin e parë 2022

Bullgari, shënon rritje numri i migrantëve të ndaluar për tremujorin e parë 2022

Gjithsej 3.663 shtetas të vendeve të treta janë ndaluar në periudhën janar-mars të këtij viti, sipas informacionit të Ministrisë së Brendshme për situatën e migracionit në Bullgari për muajin mars.

Prej tyre, 322 u ndaluan në hyrje të kufirit shtetëror, 336 u arrestuan në përpjekje për të dalë nga vendi pa dokumente identiteti dhe 3.005 u gjetën se qëndronin ilegalisht në Bullgari.

Krahasuar me numrin total të të arrestuarve në të njëjtën periudhë të vitit 2021 (888), ka një rritje prej 4.1 herë, shtoi Ministria e Brendshme.

Në muajin mars u ndaluan gjithsej 1.577 shtetas të vendeve të treta, 122 në hyrje, 160 në dalje pa regjistrim dhe 1.295 u konstatuan se qëndronin ilegalisht në vend. Numri i tyre është 27.2% më i lartë krahasuar me një muaj më parë (1.240 persona).

Shumica e personave të ndaluar në dalje të kufirit shtetëror dhe në brendësi të vendit ishin shtetas të Afganistanit dhe ata që tentonin të hynin ishin kryesisht nga Siria.


Sipas informacioneve të Ministrisë së Brendshme për muajin mars, në qendrat e Agjencisë Shtetërore për Refugjatët (SAR) janë pranuar 1.322 persona, janë larguar ilegalisht 1.008 persona, kurse mbrojtje u është dhënë 170.

Deri më 31 mars, janë akomoduar gjithsej 2208 shtetas të vendeve të treta. Kapaciteti i qendrave të SAR është plot 42.8%.

Në ambientet rezidenciale të Drejtorisë së Migracionit pranë Ministrisë së Brendshme, më datë 31 mars, janë akomoduar gjithsej 970 persona dhe kapaciteti i tyre ishte plot 91.5%. Këto objekte mund të strehojnë gjithsej 1060 persona.

Ministria e Brendshme bën me dije gjithashtu se për periudhën janar-mars janë dëbuar me dhunë dhe vullnetarisht gjithsej 158 shtetas të vendeve të treta me banim të paligjshëm në vend.

Në mesin e të dëbuarve janë njerëz që vijnë nga Turqia – 36.7%, Iraku – 12.7% dhe Maroku – 10.1%./BTA/

Lexo edhe

Video