Bullgari: Muzeu i Humorit e Satirës në Gabrovo ndalon së pranuari reklama për karburantet fosile

Bullgari: Muzeu i Humorit e Satirës në Gabrovo ndalon së pranuari reklama për karburantet fosile

Muzeu i Humorit dhe Satirës në Gabrovo, Bullgaria Qendrore Veriore, nuk do të pranojë më reklama dhe sponsorizime nga kompanitë e karburanteve fosile.

Muzeu tha se ky është një vendim i përgjegjshëm për të reduktuar dezinformimin mbi ndotjen dhe ndryshimet klimatike.

Vendimi vijon punën e përbashkët në fushatat Greenpeace-Bullgari që lidhen me kalimin e energjisë nga karburantet fosile ndotëse dhe kontribuuese ndaj ndryshimeve klimatike në burime të pastra të rinovueshme të energjisë.

Një nga këto fushata është Iniciativa Qytetare Evropiane për ndalimin e reklamimit dhe sponsorizimit të karburanteve fosile.

“Institucionet kulturore duhet të jenë udhëheqës të opinionit. Sallat e koncerteve dhe sporteve dhe sallat dhe institucionet e tjera duhet të ndjekin shembullin dhe të shpallin pavarësinë e tyre të industrisë së karburanteve fosile,” tha Lora Fouchedzhieva, e cila koordinon fushatën për Bullgarinë.


Sipas drejtoreshës së muzeut Margarita Dorovska, në vitin që shënon 50-vjetorin e muzeut dhe Bienalen e 25-të të Humorit dhe Satirës në Art, e cila i kushtohet tërësisht mënyrës së qëndrueshme të jetesës, institucioni zyrtarisht heq dorë nga reklamimi dhe sponsorizimi nga fosilet. kompanitë e karburanteve.

Muzeu së shpejti planifikon të dalë me një deklaratë për të ndjekur një mision mjedisor sipas të cilit të gjitha aktivitetet në muze do t’i nënshtrohen një vlerësimi të qëndrueshmërisë dhe publiku do të përfshihet në fushata të gjelbra.

Greenpeace Bulgaria dhe Muzeu i Humorit dhe Satirës u bëjnë thirrje njerëzve të nënshkruajnë një peticion për ndalimin e reklamave dhe sponsorizimeve të karburanteve fosile, i cili është i disponueshëm në internet.

Synimi është deri në tetor 2022 të mblidhen 1 milion nënshkrime të qytetarëve të BE-së, të cilat do ta detyrojnë Komisionin Evropian të shqyrtojë propozimin dhe të ndërmarrë veprime. Iniciativa Qytetare Evropiane është një instrument formal i BE-së përmes të cilit njerëzit mund të shprehin një pikëpamje dhe t’i bëjnë institucionet të zbatojnë një ndryshim.

Muzeu i Humorit dhe Satirës po ndjek shembullin pasi Kompania Royal Shakespeare dhe Guardian përfunduan sponsorizimet e tyre të karburanteve fosile dhe Amsterdami dhe Haga ndaluan reklamat e karburanteve fosile në ndalesat e transportit publik dhe në hapësirat urbane në vitin 2021./BTA

Lexo edhe

Video