Bullgari, inflacioni është përgjysmuar që kur kabineti i përkohshëm mori detyrën

Bullgari, inflacioni është përgjysmuar që kur kabineti i përkohshëm mori detyrën

Inflacioni në Bullgari është përgjysmuar në periudhën kur kabineti i përkohshëm ka qenë në pushtet, sipas një raporti të Ministrisë së Ekonomisë dhe Industrisë mbi aktivitetet e saj nën drejtimin e ministrit të përkohshëm Nikola Stojanov.

Ministria e Ekonomisë raporton se inflacioni ka qenë në rënie të vazhdueshme prej shtatë muajsh deri më tani. Të dhënat zyrtare për majin e vitit 2023 nuk janë publikuar ende, me parashikimin e Ministrisë së Ekonomisë se inflacioni i matur nuk do të kalojë 10%, që do të thotë se është një rënie e dyfishtë në krahasim me nivelet në qeverinë e mëparshme të rregullt.


Çmimet e karburanteve raportohet të kenë rënë me më shumë se 25% që kur kabineti kujdestar mori detyrën në gusht të vitit 2022. Një sërë masash janë marrë edhe në lidhje me çmimet e ushqimeve dhe shenjat e para pozitive janë parë në treg. Është krijuar një sistem informacioni për të bashkuar informatat e mbledhura nga institucionet ku çdo qytetar mund të shikojë çmimet e produkteve në çdo kohë në këtë sistem, tha gjithashtu ministria e Ekonomisë.

Në raport thuhet gjithashtu se dialogu me sektorin e biznesit është rikthyer. U krijua një lidhje e drejtpërdrejtë me përfaqësues të bizneseve të huaja në Bullgari dhe çdo muaj ministri Stojanov ka mbajtur takime në kuadër të nismës “Mëngjesi me investitorët”. Ka filluar ndërtimi i zonës së parë industriale të specializuar në Bullgari në Dobroslavtsi. /BTA-KosovaPress/

Lexo edhe

Video