Bullgari: DRONAMICS e Cotesa bashkojnë forcat për dronët e mallrave në Evropë

Bullgari: DRONAMICS e Cotesa bashkojnë forcat për dronët e mallrave në Evropë

Zhvilluesi dhe operatori i dronëve të ngarkesave me bazë në Bullgari DRONAMICS ka njoftuar partneritetin e tij strategjik të prodhimit me COTESA, një prodhues evropian i përbërësve të fibrave të përbërë me cilësi të lartë për kompanitë e hapësirës ajrore dhe automobilave.

Partneriteti është i fokusuar në prodhimin e Black Swan, i vetmi UAV i ngarkesave që mund të transportojë 350 kg deri në 2500 km.

Marrëveshja do të sigurojë që prodhimi i dronëve të ngarkesave të DRONAMICS të mbështesë kërkesën për rrugët tregtare që do të nisen në Evropë në vitin 2023.

DRONAMICS kohët e fundit u bë kompania e parë e ngarkesave me dron që mori një licencë evropiane të linjës ajrore me dron.

Kompania ka çmime të shumta për inovacione dhe është partneri i vetëm strategjik i IATA-s si mbajtës i Certifikatës së Operatorit të UAS Systems Light Unmanned Airctaft Systems të BE-së (LUC).


Certifikata është autorizimi më i lartë që mund të arrihet aktualisht nën operacionet evropiane të dronëve dhe i pari i lëshuar në BE për operacionet e ngarkesave në milje të mesme.

Black Swan do të prodhohet në objektet e COTESA-s në Gjermani.

“Ne jemi të kënaqur që kemi COTESA si një partner prodhues në Evropë. Kjo marrëveshje për të prodhuar Mjellmën e Zezë në objektet e tyre gjermane mbështet premtimin tonë për të mundësuar shpërndarjen në të njëjtën ditë për të gjithë, kudo dhe fillimin e operacioneve komerciale të DRONAMICS si linja e parë ajrore e ngarkesave me dron në kontinent vitin e ardhshëm,” tha Svilen Rangelov, kryeshef ekzekutiv i DRONAMICS, siç citohet në faqen e internetit të kompanisë.

Christian Bartsch, kryeshef ekzekutiv i COTESA, është shprehur i lumtur për  partneritetin me DRONAMICS.

“Bazuar në përvojën dhe kompetencën tonë të gjatë në prodhimin e komponentëve dhe montimeve për aviacionin civil, COTESA është e ngazëllyer për partneritetin me një novator të tillë në lëvizshmërinë ajrore.”

COTESA është prodhuesi kryesor i komponentëve të fibrave të përbërë me cilësi të lartë për inxhinierinë e aviacionit dhe automobilave. Në tri lokacione me më shumë se 400 punonjës, ajo zhvillon dhe prodhon zgjidhje të personalizuara për komponentë dhe montime./BTA

Lexo edhe

Video