BSPK pezullon grevën deri në janar

BSPK pezullon grevën deri në janar

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës ka marrë vendim për pezullim të grevës. Vendimi është dhënë në një konferencë të jashtëzakonshme.

Sipas kryeartit të Këshillit Grevist, Rrahman Jasharaj, anëtarësia me një diferencë të vogël vendosi për pezullim të grevës.


“Qeveria dhe opinioni le ta dijë se greva nuk po mbyllet, por po pezullohet deri në janarin e vitit 2023. Bazuar në vullnetin e deklaruar të anëtarësisë edhe pse duhet të jem i sinqertë, rezultatet e deklarimeve u pa se janë me diferencë jo shumë të madhe. Nëse i marrim pro pezullimit dhe kundër pezullimit. Kjo është fryma demokratike në sindikatat tona. Uroj që kjo kohë të shfrytëzohet nga qeveria për dialog të mirëfilltë sepse janari i vitit 2023 vjen shpejtë por nuk është mirë të ndodhin prap greva si kjo e tanishmja”, tha Jasharaj.

Lajmi në përditësim…

Lexo edhe

Video