Britania siguron anije luftarake të specializuara për shkak të sabotimit në Nord Stream

Britania siguron anije luftarake të specializuara për shkak të sabotimit në Nord Stream

Ministri britanik i Mbrojtjes Ben Wallace tha se qeveria do të sigurojë dy anije të specializuara për të mbrojtur infrastrukturën nënujore si kabllot dhe tubacionet.

Në konferencën e Partisë Konservatore në Birmingem, ministri iu referua dëmit misterioz që ndodhi javën e kaluar në tubacionet e gazit Nord Stream në Detin Baltik, shkruan Sky News.


“Incidenti me gazsjellësin duhet të na kujtojë se sa të cenueshme janë ekonomia dhe infrastruktura jonë ndaj sulmeve të tilla hibride. Kjo është arsyeja pse ne synojmë t’i mbrojmë ato. Interneti dhe energjia jonë në masë të madhe varen nga tubacionet dhe kabllot. Dhe Rusia nuk e fsheh se është e aftë. duke synuar infrastruktura të tilla”, tha ai.

“Për këtë arsye kohët e fundit jemi angazhuar për blerjen e dy anijeve të specializuara me të cilat mund të mbrojmë kabllot dhe tubacionet. Deri në fund të këtij viti do të blejmë anijen e parë me shumë qëllime për operacione luftarake në shtratin e detit, e cila do të jetë gati për operim para fundit të vitit të ardhshëm. Anija e dytë do të ndërtohet në Britaninë e Madhe”, shtoi ai.

Lexo edhe

Video