Britania e Madhe vlerëson nëse do të vendosë kufizime për COVID për udhëtarët nga Kina

Britania e Madhe vlerëson nëse do të vendosë kufizime për COVID për udhëtarët nga Kina

Qeveria e Britanisë së Madhe po mendon të vendosë kufizime për COVID-19 për udhëtarët nga Kina, tha të enjten sekretari i mbrojtjes.

Duke folur për Sky News, Ben Wallace tha se ai pret “të shohë disa sqarime nga Departamenti i Transportit sot ose nesër”.


Lëvizja vjen mes njoftimeve të reja nga vende të tilla si SHBA, Japonia dhe Italia që do të zbatojnë kërkesa të reja për njerëzit që vijnë nga Kina, duke përfshirë testet negative të COVID-19.

“Qeveria po e shikon këtë, është në shqyrtim, ne vumë re qartë se çfarë ka bërë SHBA dhe India dhe unë mendoj se Italia e ka parë atë. Ne mbajmë nën shqyrtim gjatë gjithë kohës, padyshim, kërcënimet shëndetësore për Britaninë e Madhe kudo që të jenë,” tha Wallace.

Kina njoftoi kohët e fundit se do të fillojë të lehtësojë masat pandemike, ekonomia e fundit më e madhe që ka zgjedhur të “jetojë me COVID” pas tre vjetësh të bllokimeve, kufijve të mbyllur dhe karantinës së detyrueshme./AA

Lexo edhe

Video