Britania e Madhe njofton fonde të reja për të mbështetur fëmijët viktima të abuzimit

Britania e Madhe njofton fonde të reja për të mbështetur fëmijët viktima të abuzimit

Britania e Madhe njoftoi të mërkurën fonde të reja për të mbështetur fëmijët viktima të abuzimit, me mbi 17 milionë funte (gati 20 milionë dollarë) dhënë për projekte në të gjithë Anglinë dhe Uellsin për të mbështetur fëmijët e prekur nga abuzimi në familje.

Nga 17.8 milionë funte, deri në 7.4 milionë funte do të investohen gjatë tre viteve në programet që kanë prioritet ndërhyrjen e hershme dhe kërkimin në mënyrat më efektive për parandalimin e abuzimit, tha ministrja për Mbrojtjen Sarah Dines në një deklaratë.


“Ndikimi i abuzimit në familje është shkatërrues dhe është veçanërisht e trishtueshme që fëmijët po preken nga ky krim i tmerrshëm. Kjo është arsyeja pse ne kemi investuar fonde shtesë në shërbimet jetike që mbështesin fëmijët që janë prekur,” shtoi ajo.

“Ne jemi gjithashtu krenarë që investojmë më tej në projekte të cilat identifikojnë mënyrat më efektive për të ndërhyrë herët dhe për të parandaluar kryerjen e këtyre krimeve në radhë të parë, të cilat do të mbrojnë ata që janë më të cenuar nga abuzimi”, tha ajo.

Home Office nisi gjithashtu fushatën novatore, afatgjatë të ndryshimit të sjelljes “Mjaft” me qëllim që t’u mundësojë kalimtarëve një sërë mënyrash të sigurta për të ndërhyrë nëse ata janë dëshmitarë të një incidenti dhune ndaj grave dhe vajzave, duke filluar nga ngacmimet seksuale në rrugë, publike. transporti, ose në punë./AA

Lexo edhe

Video