Borrell e Kuleba zhvillojnë bisedë telefonike

Borrell e Kuleba zhvillojnë bisedë telefonike

Shefi i diplomacisë evropiane Josep Borrell ka pasur sot një bisedë telefonike me ministrin e Jashtëm të Ukrainës Dmytro Kuleba.

Temë diskutimesh ishte mbështetja e vazhdueshme të BE-së për Ukrainë, ka bërë të ditur kryediplomati evropian.


Borrell ka thënë se Këshilli i Asociimit BE-Ukrainë do të jetë një moment kyç për të avancuar edhe më tej partneritetin tonë, ndërkohë që puna po vazhdon për paketën e radhës të sanksioneve ndaj Rusisë.

Borrell e Kuleba kanë diskutuar edhe për situatën në Mariupol, për të cilën u tha se është e tmerrshme dhe se evakuimet humanitare janë urgjente.

Lexo edhe

Video