Blinken: SHBA po shikon me shumë kujdes nëse Rusia po synon gazetarët në Ukrainë

Blinken: SHBA po shikon me shumë kujdes nëse Rusia po synon gazetarët në Ukrainë

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken tha se SHBA-ja “po shikon shumë ashpër” nëse Rusia po synon qëllimisht gazetarët në Ukrainë.

Të paktën tre gazetarë janë vrarë duke mbuluar luftën në Ukrainë gjatë disa ditëve të fundit – Pierre Zakrzewski, Oleksandra Kuvshynova dhe Brent Renaud – dhe të paktën dy janë plagosur rëndë.

“Ne po shikojmë shumë mirë në shënjestrimin që forcat ruse po bëjnë, duke përfshirë nëse ato synojnë qëllimisht civilë, gazetarë apo dikë tjetër”, tha ai në një intervistë për NPR që u transmetua të mërkurën.


“Kjo është diçka që ne po e shikojmë me kujdes, po e dokumentojmë. Të tjerët po e shikojnë këtë. Synimi i qëllimshëm i civilëve, gazetarëve dhe të tjerëve do të përbënte një krim lufte”, tha ai.

Blinken tha se bota “po sheh gazetarë në përplasje, njerëz që bëjnë punën e tyre për të sjellë të vërtetën në botë”.

“Ne kemi parë një ekip të Fox që ka pasur dy anëtarë të saj të vrarë, një të plagosur – dikë që e njoh shumë mirë,” tha Blinken. “Ky është Ben Hall. Ai është dikush që udhëton me mua kur unë udhëtoj nëpër botë. Dikush për të cilin kam shumë dashuri, i cili është një gazetar i jashtëzakonshëm që më bën shumë pyetje të vështira kudo ku shkojmë.”

“Unë shpresoj shumë dhe lutem që ai të kthehet në punë sa më shpejt të jetë e mundur. Por ndërkohë dy kolegë të tij kanë humbur jetën. Dhe një tjetër regjisor shumë i shquar humbi jetën vetëm një ditë tjetër”, tha Blinken.

Lexo edhe

Video