Bjellorusia vendos sanksione ndaj importeve ushqimore nga Mali i Zi

Bjellorusia vendos sanksione ndaj importeve ushqimore nga Mali i Zi

Bjellorusia ka vendosur të vendosë embargo për importin e një game të gjerë produktesh ushqimore nga vendet që kanë vendosur sanksione ndaj Minskut zyrtar, që nga 1 janari 2022, njoftoi shërbimi për shtyp i qeverisë bjelloruse.

Në listën e vendeve është edhe Mali i Zi. Sipas të dhënave të Entit Statistikor të Monstatit, Mali i Zi ka eksportuar mallra në Bjellorusi në tetor në vlerë të përgjithshme prej më pak se 537 mijë euro.


Lista e ushqimeve, importi i të cilave në Bjellorusi është i ndaluar përfshin produkte mishi, kripë, ëmbëlsira, qumësht, arra, fruta dhe derra të gjallë.

Siç shihet në raportin e tetorit 2021, në muajin tetor, nga Mali i Zi në Bjellorusi janë eksportuar 536.054 euro mallra që kanë të bëjnë me makineri dhe pajisje elektrike dhe pjesët e tyre, aparate për regjistrim dhe riprodhimin e zërit, aparate për regjistrim dhe riprodhim televiziv dhe imazhe. dhe pjesët dhe aksesorët e artikujve të tillë

Sanksionet, të cilat hyjnë në fuqi më 1 janar 2022, janë të vlefshme për gjashtë muaj, transmeton Vijesti.

Lexo edhe

Video