Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Biden shtrëngon masat për blerjen e armëve

Biden shtrëngon masat për blerjen e armëve

Përballë presionit për të vepruar shpejt për shkak të valës së fundit të dhunës, presidenti i SHBA-së Joseph Biden zbuloi sonte një paketë masash kundër blerjes së armëve të zjarrit.

“Dhuna me armë zjarri në këtë vend është bërë një epidemi dhe është një turp për komunitetin ndërkombëtar,” tha Biden, raporton CNN.

Lëvizjet, për të cilat Biden tha se nuk kishin të bënin me ndërhyrjen në amendamentin e dytë për të drejtën e mbajtjes së armëve, përfshijnë përpjekje për të kufizuar përdorimin e armëve “të padukshme”, përkatësisht, pistoleta dhe pushkë të paregjistruara që mund të sigurohen gjithashtu në internet.


Lëvizjet janë të kufizuara në fushën e veprimit dhe nuk ndjekin hapat që Biden u zotua të thoshte kur tha se do të bënte presion në Kongres.

Sidoqoftë, Kongresi përmbushi premtimin e tij nga muaji i kaluar, duke thënë se do të merrte hapa në përputhje me “arsyen e shëndoshë”.

Biden ka njoftuar se ai do të nominojë David Chipman për të udhëhequr kontrollin e armëve dhe ai do të jetë në krye të Byrosë për Alkoolin, Cigaret, Armët e Zjarrit dhe Eksplozivët, e cila nuk ka një drejtor të përhershëm që nga viti 2015, sipas CNN.

Biden theksoi se këta janë vetëm hapat e parë të drejtuar kundër dhunës dhe më vonë do të vendoset ndalimi i blerjes së llojeve të caktuara të armëve, si dhe një kontroll universal i të gjithëve që duan armë zjarri, të gjitha me kërkesë të Kongresit.

Lexo edhe

Video

error: