Biden: Shtetet të dhurojnë më shumë vaksina për më të varfrit

Biden: Shtetet të dhurojnë më shumë vaksina për më të varfrit

Presidenti amerikan, Joe Biden bëri një apel për të gjitha shtetet që të dhurojnë më shumë vaksina për vendet më të varfra.

Në një deklaratë, Biden u bëri thirrje të gjitha vendeve të tregojnë “bujarinë dhe shpejtësinë” e treguar nga SHBA-ja në dhurimin e vaksinave kundër COVID-19 për më të varfrit.


Duke folur për variantin e ri nga Afrika e Jugut, drejtuesi i Shtëpisë së Bardhë theksoi se “pandemia do të përfundojë vetëm kur të kemi një vaksinim global”.

Së fundmi, Biden përsëriti thirrjen e tij për eliminimin e të drejtave të pronësisë intelektuale mbi vaksinat, për të lejuar kështu prodhimin dhe shpërndarjen më efektive të tyre.

Lexo edhe

Video