Besnik Tahiri: Nëse s’miratohet rezoluta, ju qoftë për hair shtrenjtimi i rrymës e produkteve të tjera

Shefi i Grupit Parlamentar të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Besnik Tahiri ka kërkuar miratimin e rezolutës për të parandaluar rritjen e çmimit të energjisë elektrike, por edhe të produkteve të tjera bazike.


Tahiri në debatin e sotëm parlamentar për ngritjen enorme të çmimeve tha se nëse nuk ndodh një gjë e tillë, efektet zinxhirore do të jenë të paparashikueshme.

“Ne mund ta ndalim ngritjen e çmimeve. Me një rezolutë, nëse ky Kuvend e voton rezolutën ku thotë se Kuvendi i Kosovës obligon ZRRE-në të rishikojë tarifat dhe të bënë një konsultim më të thellë në raport me këtë temë, energjia elektrike nuk do të rritet. Nëse kjo nuk ndodh, për hair ju qoftë ngritja e energjisë elektrike, për hair ju qoftë edhe ngritja e secilit produkt në Kosovë, pasi do të ketë një efekt zinxhiror”, tha ai.

Lexo edhe

Video