Berisha: Buxheti për ushtrinë ende mbetet i vogël

Deputeti nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Hisen Berisha ka kritikuar Qeverinë Kurti se buxheti për ushtrinë ende mbetet i vogël krahasuar me nevojat që ka.

Për çka ish-ushtaraku, Berisha në seancën ku po shqyrtohet projektbuxheti i 2022-tës ka thënë se Qeveria Kurti nuk mund të krenohet për rritjen e buxhetit në 100 milionë euro për ushtrinë, pasi sipas tij, ky buxhet është i pa mjaftueshëm për ngritjen e kapaciteteve bazuar në planin gjithëpërfshirës.


“Rritja e buxhetit e proklamuar nga kjo qeveri është shumë e vogël krahasuar me nevojat që ka forca për ngritjen e kapaciteteve bazuar në planin gjithëpërfshirës të tranzicionit për ngritjen e kësaj force. Faza e parë tani veç po kalon dhe kjo forcës është dashur t’i arrij kapacitetet apo objektivat e vendosura në këtë fazë, qoftë në Komandën e doktrinës dhe stërvitjes apo kapaciteteve për mbështetje ushtarake në fushën e misionit mbrojtja integriteti territorial si dhe në operacionet ndërkombëtare ku kemi trashëgimi individuale, por jo njësi”, theksoi ai.

Berisha po ashtu ka thënë se përkundër premtimit të kryeministrit Kurti për realizimin e projektit të rrugës Podujevë-Prishtinë gjatë vitit 2022, nuk është paraparë me buxhetin e vitit të ardhshëm.

Me projektbuxhetin 2022 buxheti për ushtrinë është mbi 100 milionë euro, apo 1.3% të Bruto Produktit Vendor.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: