Berat Rukiqi flet për pasojat e mundshme të koronavirusit në ekonominë kosovare

Berat Rukiqi flet për pasojat e mundshme të koronavirusit në ekonominë kosovare

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës Berat Rukiqi ka folur rreth pasojave të mundshme për ekonominë vendore në rast të shfaqjes së koronavirusit.

Kosova është ndër vendet e pakta në botë që ende ka shpëtuar nga sëmundja e rrezikshme.


Rukiqi thotë se është çështje ditore kur pritet që edhe Kosova të përballet me rastet e para.

“Në rast të çfarëdo paniku në nivel lokal apo më gjerë, Kosova ka rezerva të miellit të cilat mund të zbrazen, brenda një periudhë të shkurtë kohore. Prandaj i propozoj Qeverisë dhe institucioneve tjera të rëndësisë për sigurinë kombëtare, që krahas masave në aspektin shëndetësor, të hartojnë një sërë masash preventive dhe proaktive, për të gjitha skenarët e efekteve të koronavirusit, përfshire mbylljen e kufijve dhe recesionin në nivel global”, shkruan Rukiqi në Facebook.

Lexo edhe

Video

error: