Belgjika mbështet anëtarësimin e Kosovës në NATO

Belgjika mbështet anëtarësimin e Kosovës në NATO

Kryesuesi i delegacionit të Parlamentit Federal të Belgjikës në NATO, Theo Francken ka shprehur mbështetjen ndaj Kosovës për anëtarësim në këtë institucion.

Në ditën e parë të vizitës së tyre në Kosovë, ai tha se stabiliteti dhe siguria në Ballkanin Perëndimor është kyçe, sidomos pas invazionit rus në Ukrainë.


“Belgjika gjithmonë e ka mbështetur Kosovën dhe integritetin territorial. Belgjika qëndron në anën e juaj”, tha ai.

Para mediave foli edhe kryesuesi i delegacionit të Kosovës në Asamblenë e Përgjithshme të NATO-s, Driton Hyseni, i cili nënvizoi nevojën për anëtarësimin e Kosovës në NATO.

Lexo edhe

Video