Begaj: Mesazhi im për autoritetet e qeverisë së Kosovës është që të ruhet qetësia

Begaj: Mesazhi im për autoritetet e qeverisë së Kosovës është që të ruhet qetësia

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj apeloi sot udhëheqësve të institucioneve të Kosovës që ta ruajnë qetësinë dhe të vijojnë dialogun me Serbinë. Në një prononcim për mediat nga Kukësi, Begaj foli edhe për situatën në veri të Kosovës. “Mesazhi im për autoritetet e qeverisë së Kosovës është që të ruhet qetësia, të vazhdohet dialogu, sepse vetëm nëpërmjet dialogut mund të arrihet zgjidhja e problemeve”, tha Begaj.


“Situata në tërësi globale e sigurisë është e cënuar. Siç e dini, sulmi i paprovokuar dhe i pajustifikuar i Rusisë ndaj Ukrainës ka bërë që të çorientohet e gjithë situata e sigurisë edhe në rajonin e Ballkanit Perëndimor, që unë e vlerësoj që është një situatë e qetë, por shumë e brishtë dhe në çdo kohë mund të këtë tensione”, theksoi Begaj.

“Ne si shqiptarë, si një komb, duhet të ruajmë qetësinë, duhet të mos biem pre e provokimeve dhe të garantojmë që jemi njerëz qytetarë, nuk duam luftën, por duam paqen dhe duhet të kontribuojmë sa më shumë për zgjidhjen e problemeve vetëm nëpërmjet dialogut”, tha Begaj.

Lexo edhe

Video