Banja e Kllokotit tregon për përfitimet nga elektroterapia

Banja e Kllokotit tregon për përfitimet nga elektroterapia

Elektroterapia zë vend të rëndësishëm në fizioterapi, ajo është pjesë e pandarë e fizioterapisë. Me anë të elektroterapisë arrijmë efekte shumë të mira në sistemin osteomuskularë si dhe atë nervor.

Ka shumë aparatura të ndryshme që në kohën moderne përdoren në elektroterapi ku përmes tyre arrijmë efekte shumë të mira.

Disa prej tyre janë:

– Rrymat diodinamike,

– Rrymat interferente,

– Tens,

– SMF – stimulimi magnetik funksional,

– IR – rrezet infra të kuqe,

– Uz – ultratingulli,

– Magnetoterapia,

– Shock Wave,

– Ticar terapia etj.

Elektroterapia trajton këto sëmundje:


– Hemiparezat,

– Polineuropatit,

– Neuritet,

– Sy.cevcale,

– Sy.lumbale,

– Ichialgin,

– Hernia diskale,

– Rrupturat muskulare,

– Tendinitet,

– Kalcifiktet,

– Gjendjet post operative,

– Artritin rehumatoid,

– Artrozat.

Lexo edhe

Video