Bageta franceze në UNESCO?

Bageta (baguette – frëngjisht), bukë prej miellit të grurit, ujit, majasë, kripës dhe me pak mjeshtëri, po aq simbol i Francës, sa edhe kulla Eiffel, së shpejti mund t’i bashkohet listës së thesareve kulturore të UNESCO-s. Bukëpjekësit francezë thonë se kjo bukë tradicionale, që blihet aty ku gatuhet, ka qenë për dekada me radhë një … Continue reading Bageta franceze në UNESCO?