Avokati i Popullit: Specialja bëri shkelje me publikimin për Thaçin e Veselin

Avokati i Popullit: Specialja bëri shkelje me publikimin për Thaçin e Veselin

Avokati i Popullit, Hilmi Jashari, thotë se Prokuroria Speciale ka bërë shkelje kur ka vendosur që të publikoj emrat e presidentit, Hashim Thaçi, dhe të kreut të PDK’së, Kadri Veseli, në një situatë kur aktakuza ndaj tyre ende nuk ishte e konfirmuar dhe palët nuk ishin të informuara për një gjë të tillë.

“ Po në realcion të standarateve që aplikohen në kuadër të këtyre situatave, definitivisht po. Nuk mund të bësh një njoftim publik pa e dërguar aktakuzën palës për të cilën prokuroria ka dyshime se ka kryer krime të çfarëdo natyre”, ka thënë Jashari.


“Pa u dorëzuar aktakuza, dhe pa dhënë mundësi mbrojtjeje, nuk duhej të bëheshin publik emrat”, ka thënë ai në T7.

Ai ka treguar se Gjykata Kushtetuese e Kosovës dhe institucioni i Avokatit të Popullit nuk kanë të drejtë që të ndërhyjnë dhe vlerësojnë raste që ndërlidhen me Dhomat e Specializuara.

“Avokati i Popullit si institucion i pavarur dhe Gjykata Kushtetuese si institucion i pavarur janë përjashtuar prej fuqisë dhe mundësisë për të ndërhy dhe vlerësuar rastet që mund të konsiderohen se mund të ketë shkelje”, ka potencuar ndër të tjera Jashari.

Lexo edhe

Video