Reflektim socilogjik: Politikani (burri) i luftës dhe ai i paqes

Në ditët e sotme, kërkohet që të mbrohet UÇK-ja, djemtë më të mirë të saj, të cilët e dhanë jetën…

“Ritmi i rrugës” – mes manifestimit të dhunës dhe artit subversiv?

A është muzika hip hop synonim i dhunës dhe a e promovon atë apo është pasqyrë e orientim specifik për…

Shkoj ALBINI në Gjermani..!

O popull a u gdhitë?! O sa shumë fjalë e raportime lidhur me takimin në Berlin ku kanzelari gjerman Olaf…

Bota virtuale e Zukerberg-ut, përparësitë dhe pasojat

Analiza Shpikësi dhe pronari i FaceBook-ut Zuckerberg, javët që lam pas, në detaje e shpjegoi për dy orë rrjesht, botën…

Vrasjet në emër të nderit!

Vrasja e Marigonës nga Ferizaji, nga personi me të cilin bashkëjetonte, u klasifikua si një krim që tronditi mbarë Kosovën.…

Si të komunikojmë pa keqkuptime?

Është një libër nga autori i mirënjohur  Friedemann Schulz von Tun (1981) “Si të flasim- të komunikojmë me njëri-tjetrin” i pëbërë…

Pse po urreni?

Religjioni gjithmonë ka luajtur rol të rëndësishëm gati edhe primar në kulturë, sepse edhe feja është një pjesë e saj.…

Droga dhe dinjiteti i njeriut!

Duke lexuar librin e autorit Walter Schweidler me titull: Lidhur me dinjitetin e njeriu botuar në vitin 2012 nga shtëpia…

Mirupafshim deri në fyerjen tjetër..!

Liria e shprehjes gjen kufijtë e saj vetëm aty ku nuk është më çështje me interes publik, por përdoret për të poshtëruar një…

Etika e diskursit të munguar!

Akuzat e kohëve të fundit në masë të madhe po e rëndojnë opinion publik dhe situatën politike në vend. Si…
Postimet e vjetra