Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Anton Pavloviç Çehovi – drama impresioniste

Anton Pavloviç Çehovi është novelist dhe dramaturg rus. Lindi në Tanganrog, Rusi, më 29 janar 1860. Vdiq në Badenweiler të…

Zëri universal kundër totalitarizmit – Ismail Kadare (ribotim)

ME RASTIN E 85-VJETORIT TË LINDJES “Si çdo shkrimtar i madh, Eskili ishte i ndërgjegjshëm se, në krahasim me një …

Gystav Lë Bon – “Psikologjia e turmës”

“Psikologjia e turmës: Studim i mënyrës së zakonshme të të menduarit” (Psychologie des foules, 1895) është vepër e autorit legjendar…

Me rastin e 80-vjetorit të vdekjes së Gjergj Fishtës

analizë estetike e “lahutës së malcis”(ribotim) Ka të tillë që Fishtën e kanë cilësuar si figurën më të madhe dhe…

Psikologjia e turmës

Hoze Ortega y Gaset (Jose Ortega y Gasset) është më i njohuri filozof spanjoll i shekullit XX. Ka lënë pas…

“Naçertanija” e Garashaninit – kjo murtajë e zezë e Ballkanit

Në vitet ’40 të shekullit XIX, ose më saktë pas vitit 1842, udhëheqësit serbë filluan t’i shqyrtojnë planet e zgjerimit…

Alfabeti i gjuhës Shqipe – kongresi i Manastirit

Shqipja e shkruar dokumentohet që nga shekulli XIV me alfabetin latin. shkronja cirilike. Po këtë alfabet, të plotësuar me ndonjë shenjë greke, e…

Dehumanizimi i shqiptarëve nga inteligjencia serbe

Propaganda serbe në mënyrë sistematike i ka dehumanizuar shqiptarët, duke i paraqitur si qenie të cilat fare s’janë të aftë për ta…

Kosova dhe qëndrimi nebuloz i BE-së

Dialogu midis Kosovës dhe Serbisë në Bruksel është duke u shndërruar në bisedime apo në negociata ndërmjet dy palëve.Qëndrimi i…

Shqiptarët – një gjuhë, një histori

Kohët e fundit në hapësirën shqiptare në Ballkan paraqiten do ide, sipas të cilave shqiptarët nuk qenkëshin një komb por…
Postimet e vjetra
error: