Vetmi në kremlin…

(Dhe mbi drithin politik)1. Tora Bora e UkrainësDiktatorët janë përherë të vetmuar.Rrethi i ngushtë i tyre, si rëndom, ideologë, eprorë…

Kur Serbi tregon ftyrë…

Një shtëpi në fokus kulture. E hershme, por e shenjuar dhe e paharruar ndër vite. Në Mitrovicën e ravijëzuar mjegullash…

“Heqja dorë nga jeta e madhe”! (Nga Notesi)

Berlin, fundmaj 2020 1.Shmagjepsje trishte… Tek latonte pejsazhin e humbjes së Hagia Sophisë në Kostandinopojë, Edmond de Amiçis flet diku…

E drejta e Votrës?!

(Bashkëpronarët e truallit) 1. Romët festojnë Ditën historike të ndërgjegjësimit mbi qenjen dhe mbi gjendjen: qenien e veçantë etnike dhe…

Shtëpia J. (Mbi anën e një ndjese)

Shkruar nga: Rexhep Kasumaj Esetë e shkurtër a poezitë që ndodh të hijesohen nga një tis i lehtë trishtimi, i skicoj…
Postimet e vjetra