Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

A është historia mësuesja e jetës, edhe për ne shqiptarët?

1. Mbi dy mijë vite më parë, Ciceroni ka thënë: Historia është mësuesja e jetës. Udhëheqësi dhe oratori i njohur…

Ti mendon se ke kohë, dhe ky është problemi !

“Ne duhet ta përdorim kohën si mjet, e jo si patericë.” (John F. Kennedy) 1. Sa herë na ndodhë të…

Kërcnime të reja dhe mentalitete të vjetra

Para ca ditësh kreu i Serbisë Vuçiq  fare hapur dhe pa ekuivoke bëri kërcnimin  ushtarak më të ashpër e më…

Në vorbullën e informatave

1. Nuk ka gjë më të çuditshme në jetën e njeriut se sa pahetueshmëria e ndryshimit. Diçka që sot është…

Chutzpah

1. Disa fjalë kanë fuqi të mahnitshme. Ato sikurse mbruajnë në vetvete edhe dhjetëra  fjalë të tjera,  apo edhe koncepte …

Udhëheqja në kohë sfidash

“Kur një lider dështon që të nderojë  njerëzit, atëherë edhe njerëzit dështojnë ta nderojnë atë !” (Lao Tzu) 1. Kriza…

Koronavirusi, koha dhe rentgeni

“Është një lloj hajdutesh të cilët asnjëherë nuk goditen nga ligji, dhe të cilët nga njeriu vjedhin atë që është…

E vërteta dhe koronavirusi

“Nuk ka asgjë më të domosdoshme se sa e vërteta. Në krahasim me të, gjithçka tjetër ka vetëm vlerë dytësore”.…

Mielli dhe koronavirusi

“Uria për dashuri është shumë më e vështirë për t’u hequr sesa uria për bukë.” – (Nënë Tereza) 1. Ajo…

Ekuilibri dhe koronavirusi

1. Njëra nga gjërat më të habitshme në jetë, janë ekuilibrat mahnitës të saj dhe rreth saj. Natyra në mënyrë…
Postimet e vjetra
error: