Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Kriza armene midis kryeministrit dhe ushtrisë!

Një nga tiparet më të rëndësishme që e dallon Armeninë nga republikat e tjera ish-Sovjetike përveç republikave Balltike është se…

BE dhe mungesa e një Vaksine Humanizmi!

Pandemia e  koronavirusit (Covid-19), brenda një viti u përhap në të gjithë botën dhe për një kohë shumë të shkurtër…

Atdheu Kibernetik dhe Siguria Kombëtare

Kolonializmi nuk ka mbaruar, ai thjeshtë ka ndryshuar formë. Sundimtarët e rinjë tani i konsiderojnë të dhënat dixhitale po aq…

Politika, Morali dhe akuzat e papërgjegjshme!

Kohë pas kohe, prej shekujsh me radhë është diskutuar nga teoricienë të sociologjisë politike dhe filozofisë, marrëdhënia midis politikës dhe…

Lumturia apo kënaqsia dilema e një “krize kuptimore”?

Sot, problemi i njerëzve modernë nuk është dobësia teknologjike ose mungesa e saj, por një jetë shoqërore që ka hedhur…

Konflikti Azerbajxhan-Armeni dhe e ardhmja e marëdhënieve Turko – Ruse?

Është e pamundur të lexohen drejtë dhe saktë konfliktet e përjetuara sëfundmi në  rajonin e Nago-Karabakut pa i analizuar ato…

Coronavirusi dhe zgjedhjet Presidenciale Amerikane!

Presidenti Trump, i cili prej fillimit ka përdorur një retorikë e cila nënvlerësonte epideminë duke i dhënë përparësi kostos politike…

Konflikti i Nago-Karabak dhe rëndësia e rajonit Tovuz.

Qysh prej marrëveshjes së armëpushimit midis Azerbajxhanit dhe Armenisë në vitin 1994, Karabaku ka statusin e një rajoni të okupuar,…

Njeriu për njeriun në kohë jo të zakonshme..

Ndërsa deri përpara pandemisë ekzistuan të gjitha arsyet për t’u shqetësuar se njeriu ishte kthyer vërtetë në ujk të njeriut,…

Dy titanët në luftë akuzash dhe OBSH!

Dy drejtuesit kryesor të SHBA Presidenti Trump si dhe Sekretari i Punëve me Jashtë Pompeo prej disa kohësh vijojnë me…
Postimet e vjetra
error: