Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Pasardhësit e Hugo Çavez

Diskursi për politikën e vjetër apo të re është sa popullist po aq dhe revolucionar – tipik për të majtën…

Deklarata e Misionit dhe PDK-ja, në të sotmen!

Politika tani e do mendimin, qetësinë, e do alternativën, debatin dhe kundërshtimet programore në vend të personifikimeve e demonizimeve.  …

Bota po ndryshon, edhe gjeopolitika -ne jo!

Dëshirat, interesat, egot, prepotenca na e përbëjnë ritmin e jetës politike në Kosovë, qoftë në rrafshin individual apo edhe të…

Mesazh për aktualen në politikë!

Dardha ka bisht A e dini se sa shkrime e sa storie e dokumentare ku prekej e etiketohej UÇK –…

Baca Jakup Krasniqi!

Ideali për lirinë, demokracinë, shtetin e kombin,  është lehtë i dallueshëm, sikurse mungesa e tij. Tek ju, në të gjitha…

Në Ballkan ka drejtësi të dhelprës

Politika e viteve të 90-ta e ka pasur të qart se cili ishte armiku e cili miku. Politika e brezit…

Pse politikanët po gërhasin zgjuar?

Politika ka nevojë për freskime me njerëz të cilët nuk kanë nevojë për politikë! Ca nga ne nuk e pushojmë…

Asgjë nuk është pushteti kur të na mungojë shteti

Edhe ky brez i ri politikanësh, po sikur ai i vjetri, mungesën e alternativës programore po mundohet ta kompozojë nga…

Nihilizmi i Rron Gjinovcit apo absurditeti i një adoleshenti, si gjeli mburravec maje plehut!

Dyshimi, thonë, ka qëllim mbulimin e pamjeve të bukura nga arsye politike (mendësia politike populliste e revolucionare), sepse duhet mohuar…

Në politikë Guximi është virtyti mbi të tjerët

Dikush i pranon me vonesë gabimet në hapa në politikë, dikush shumë vite më herët, por dikush asnjëherë. E di…
Postimet e vjetra
error: