Austria rrit në mënyrë drastike gjobat në komunikacion

Austria rrit në mënyrë drastike gjobat në komunikacion

Nga 1 shtatori Austria ka rritur në mënyrë drastike gjobat për tejkalimin e shpejtësisë, dhe ato mund të arrijnë deri në 5.000 euro.

Dispozitat e reja përcaktojnë se ata që ngasin 30 dhe më shumë km/orë më shpejt se sa lejohet, duhet të paguajnë një gjobë prej 150 eurosh në vend të 70 të mëparshmit.


Gjobat minimale për shkelje të rënda të shpejtësisë (për vozitje mbi 40 km/orë në lidhje me shpejtësinë në një zonë të populluar, dhe mbi 50 km/orë jashtë një zone të populluar) janë rritur nga 150 në 300 euro, dhe dënimi më i lartë në kjo kategori kundërvajtëse është rritur nga 2.180 në 5.000 euro.

Për më tepër, shkelësi duhet të llogarisë në heqjen e patentë shoferit për një muaj, dhe në rast të shkeljeve të përsëritura për tre muaj pa licencë.

Për shkeljet më të rënda – nëse keni vozitur 80 ose 90 km/orë më shpejt se kufiri i përshkruar në rrugë – ka një ndalim të vozitjes për të paktën gjashtë muaj.

Lexo edhe

Video