Australia ulë nivelin e kërcënimit nga terrorizmi

Australia ulë nivelin e kërcënimit nga terrorizmi

Australia uli sot nivelin e saj të kërcënimit nga terrorizmi nga “i besueshëm” në “të mundshëm” për herë të parë në tetë vjet, duke përmendur një “rrezik të reduktuar të sulmeve ekstremiste”.

Niveli i kërcënimit u ngrit në vitin 2014 për shkak të shqetësimeve rreth numrit të australianëve që besohet se luftojnë jashtë shtetit me grupet militante islamike dhe gjasave të sulmeve terroriste që përfshijnë ata të radikalizuar në Irak ose Siri.


Megjithatë, Organizata Australiane e Inteligjencës së Sigurisë (ASIO) tha se faktorët që çuan në nivelin e lartë të kërcënimit nuk ekzistojnë më ose kanë vazhduar vetëm në një shkallë më të vogël.

“Megjithëse Australia mbetet një objektiv i mundshëm për terroristët, ka më pak ekstremistë që synojnë të kryejnë një sulm në vendin tonë,” u tha gazetarëve Mike Bridges, drejtor i përgjithshëm i ASIO, duke vënë në dukje se ky ndryshim nuk do të thotë që të gjitha kërcënimet nga terrorizmi janë zhdukur.

Lexo edhe

Video