Apple përgatit produktin e ri që do të ndryshojë gjithçka

Apple përgatit produktin e ri që do të ndryshojë gjithçka

Gati pesëmbëdhjetë vjet pasi iPhone ndezi një revolucion në industrinë e smartfonëve, Apple po hedh zarin për atë që shpreson të bëhet pajisja e radhës që do të ndryshojë industrinë.

Është një pajisje që lidh botën digjitale me syzet reale – VR.

Kompania ka punësuar tashmë regjisorë të Hollywood-it si John Favre për të zhvilluar përmbajtje video për syzet, e cila pritet të zbulohet vitin e ardhshëm.

Në konferencën e saj vjetore të zhvilluesve (WWDC) të hënën, Apple planifikon të zbulojë mjete softuerike që do t’i lejojnë aplikacionet të shtojnë kamerë dhe veçori të reja zanore, duke hedhur bazat për një ndërfaqe që klientët do të jenë në gjendje ta kontrollojnë me syze VR, sipas New York Times.

Zëdhënësja e Apple, Trudy Miller nuk pranoi të komentojë mbi projektet e ardhshme.

Me syzet e planifikuara, Apple po hyn në një garë të re për të përcaktuar të ardhmen e realitetit virtual. Microsoft, Google dhe kompania mëmë e Facebook Meta janë tashmë në faza të ndryshme të zhvillimit të softuerit dhe harduerit të tyre VR.


Planet e Apple për të zhvilluar përmbajtjen e realitetit virtual dhe mjetet softuerike janë thelbësore për krijimin e përvojave që i japin qëllimin e ardhshëm syzeve VR.

Tim Cook, kryeshefi ekzekutiv i Apple, ka vite që flet për potencialin e realitetit virtual. Në vitin 2016, ai u tha investitorëve se kompania po investonte në mënyrë aktive në VR dhe e konsideroi atë një “mundësi të madhe tregtare”.

Apple ka emëruar inxhinierin e Dolby Technologies Mike Rockwell për të udhëhequr projektin.

Përpjekjet e mëparshme të kompanisë për të bërë një produkt të realitetit të shtuar janë penguar nga fuqia e ulët llogaritëse e pajisjes dhe sfidat e vazhdueshme të energjisë dhe baterisë e kanë detyruar Apple të shtyjë projektin.

“Syzet VR mund t’ju japin një përvojë më të mirë se një televizor 80 inç,” tha Matt Misniks për New York Times, shefi ekzekutiv i LivingCities, një kompani fillestare që punon në një metaversion teknologjik.

Apple pritet të prezantojë një sërë mjetesh në konferencën e këtij viti, duke u ofruar zhvilluesve mundësi të reja për të nisur shkurtesat brenda aplikacioneve të saj duke përdorur kodet Siri dhe QR.

Lexo edhe

Video