Apple është urdhëruar të ofrojë opsione pagese të jashtme për App Store

Apple është urdhëruar të ofrojë opsione pagese të jashtme për App Store

Në gjyqin mes Apple dhe Epic Games, është krijuar një situatë e re që nuk i sjell dobi plotësisht kompanisë nga Cupertino.

Gjykata në këtë rast vendosi që Apple duhet t’i bindet urdhrit për të lejuar zhvilluesit të shtojnë lidhje dhe butona për opsionet e pagesave të jashtme.

Apple është përpjekur të vonojë zbatimin e këtij vendimi, duke pretenduar se i nevojitet më shumë kohë për të rishikuar rregullat dhe politikën e privatësisë që është zbatuar deri më tani.


Megjithatë, sipas vendimit të ri, kompania duhet të mundësojë pagesat e jashtme në App Store deri më 9 dhjetor.

Apple, nga ana tjetër, u gëzua për vendimin e gjykatës që kompania nuk ka shkelur ligjin antitrust duke hequr nga App Store lojën e njohur Fortnite.

Megjithatë, Apple është ankuar për seksionin që pretendon se politika e kompanisë fsheh informacionin përkatës nga përdoruesit dhe kërkon që ato të hiqen.

Vendimi i ri për të lejuar një opsion pagese të jashtme në App Store pritet të hyjë në fuqi më 9 dhjetor.

Lexo edhe

Video