Apple do të ndërpresë iPod pas 21 vjetësh

Apple do të ndërpresë iPod pas 21 vjetësh

Apple ka njoftuar se do të ndërpresë riprodhuesin e saj muzikor, iPod Touch, duke i dhënë fund një pajisjeje të vlerësuar gjerësisht për revolucionarizimin e mënyrës sesi njerëzit dëgjojnë muzikë.

Kur iPod-i i parë u lansua në vitin 2001, ai mund të ruante 1000 këngë. Sot ka më shumë se 90 milionë këngë në shërbimin e transmetimit të Apple.

iPod Touch u projektua nga Tony Fadell, i cili më vonë shpiku iPhone, i cili shpejt e la në hije iPod-in.


Apple përditësoi për herë të fundit iPod-in në vitin 2019. Ka pasur modele të ndryshme iPod gjatë viteve – duke përfshirë nano dhe shuffle – por iPod Touch, i cili u lansua në vitin 2007, hapi rrugën për iPhone dhe është modeli i fundit që u ndërpre.

Apple thotë se do të mbetet i disponueshëm për të blerë “derisa stoqet të jenë në dispozicion”.

Pajisja kishte “ripërcaktuar se si zbulohet, dëgjohet dhe shpërndahet muzika”, tha Greg Joswiak, nënkryetar i lartë i marketingut në mbarë botën në Apple.

Lexo edhe

Video