Angazhimi në ish-Qeverinë Thaçi, përplasen ministrja Hajdari e deputeti Tahiri

Angazhimi si këshilltare e jashtme në ish-qeveritë e kaluara, ka përplasur sot në Kuvend, ministren e Industrisë Rozeta Hajdari me shefin e Grupit Parlamentar të PDK-së, Abelard Tahiri.

Ky i fundit i kërkoi ministres të bëjë një autokritikë pasi e njëjta ka shërbyer në ish-Qeverinë Thaçi.

“Këto vite pas shpalljes së pavarësisë ka pasur rastin t’i shërbejë edhe qeverive të mëhershme dhe mirë është ta bëjë një autokritikë siç e bëri një deputete në raport me “liderin suprem”, dhe të tregojë për gabimet në të kaluarën”, tha ajo.


Por ministrja e mohoi një gjë të tillë, pasi tha ka qenë e angazhuar nga UNDP si këshilltare e jashtme për t’i ndihmuar ish-Qeverisë Çeku.

“Deputet Tahiri ju keni thënë se unë kam qenë këshilltare e qeverive të kaluara dhe ish-kryeministrit Thaçi. A mund të ma dokumentoni ndonjë kontratë si këshilltare e ish-kryeministrit Thaçi dhe a jam paguar nga Qeveria e Kosovës ndonjëherë si ish-këshilltare. Kur më kanë sjellë atë kontratë dhe evidencë, të  mos flasim. Unë isha eksperte e UNDP-së, jam paguar me kontratë të jashtme që t’i ndihmojë qeverisë Çeku, më keni trashëguar me kontratë të jashtme dhe kam punuar deri në maj 2008. Më keni ofruar të jem këshilltare e juaj, s’kam pranuar, kam punuar tre muaj pa kontratë që mos t’iu lë juve në baltë”, deklaroi ajo.

Pavarësisht kësaj, deputeti opozitar e quajti të paaftë ministren Hajdari dhe tha se për një gjë të tillë ia kishte shkëputur kontratën si këshilltare sa ka qenë shef i kabinetit të ish-kryeministrit Thaçi.

“Unë personalisht si shef i kabinetit të kryeministrit Thaçi, kam dërguar t’ia shkëputë kontratën. Kjo është e vërteta e saj. Kjo ka qenë një këshilltare e paaftë të cilës unë personalisht si shef i kabinetit kam kërkuar t’i shkëputet kontrata dhe pagesa e saj ka qenë përmes UNDP-së”, deklaroi Tahiri.

Lexo edhe

Video