Anesteziologia e rreme dënohet me burgim të përjetshëm për vrasje të trefishtë

Anesteziologia e rreme dënohet me burgim të përjetshëm për vrasje të trefishtë

Gjykata e Lartë Rajonale e Kasselit dënoi sot një mjeke femër me burgim të përjetshëm për vrasje të trefishtë dhe dhjetë akuza për tentativë vrasjeje ndërsa punonte në një spital në shtetin federal të Hessenit, ku ajo pozonte në mënyrë të rreme si specialiste anesteziologjie.

Gjykata konstatoi se 51-vjeçarja Maike S. ishte përgjegjëse për vdekjen e tre pacientëve, të cilët vdiqën të gjithë pas komplikimeve gjatë operacionit.


“E dënuara ka vlerësuar gabim sasinë e anestezisë dhe në disa raste nuk ka reaguar ndaj sepsës apo mungesës afatgjatë të oksigjenit”, thuhet në aktgjykim.

Në vitin 2015, e akuzuara ishte punësuar në një spital në Fritzlar me një diplomë të rreme specialistike në anesteziologji dhe mashtrimi doli në dritë vetëm pasi ajo u zhvendos në një provincë tjetër federale në vitin 2018, gjatë së cilës Dhoma e Mjekësisë vuri re parregullsi në të dhënat e saj mjekësore.

Gjykata në Kassel Gjermani ka përcaktuar peshën e veçantë të krimit, e cila përjashton lirimin pas vuajtjes së 15 vjetësh dënim.

Lexo edhe

Video