Ambasadori gjerman thotë së është vonuar zbatimi i vendimit të Kushtetueses për Manastirin e Deçanit

Ambasadori gjerman thotë së është vonuar zbatimi i vendimit të Kushtetueses për Manastirin e Deçanit

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola von Crmaon tha se zbatimi i vendimit të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës për Manastirin e Deçanit është vonuar. Me deklaratën e raportueses po pajtohet edhe ambasadori gjerman në Kosovë, Jorn Rohde.

Rohde shkruan se zbatimi arbitrar i sundimit të ligjit nuk është rruga që duhet ndjekur.


“Plotësisht pajtohem: Zbatimi i vendimit të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës të vitit 2016 është shumë i vonuar siç ka kujtuar Gjykata së fundmi. Zbatimi arbitrar i shtetit të së drejtës nuk është rruga përpara”, ka shkruar Rohde në Twitter.

Mirëpo ndaj raportueses për Kosovën në Parlamentin Evropian, ka reaguar Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri”, dega në Deçan. Ata ia kanë kujtuar eurodeputetes se vendimi për pronat është antikushtetues dhe antiligjor dhe si i tillë nuk mund të zbatohet.

Lexo edhe

Video