Ambasada Amerikane jep një arsye pse Kosova nuk u ftua në Samitin për Demokraci

Ambasada Amerikane jep një arsye pse Kosova nuk u ftua në Samitin për Demokraci

Ambasada e ShBA-së në Kosovë ka dhënë një arsye pse Kosova dhe vendet fqinjë si Serbia dhe Bosnjë-Hercegovina, kanë mbetur jashtë Samitit për Demokraci, që do të mbahet për herë të parë në Shtetet e Bashkuara.

Nga Ambasada amerikane në Prishtinë kanë thënë për KosovaPress se jo të gjithë partnerët mund të akomodohen në këtë nismë.

“Samiti për Demokraci i presidentit është një nga shumë nismat amerikane e fokusuar në avancimin e demokracisë, luftimit të korrupsionit dhe promovimin e respektimit të të drejtave të njeriut anë e mbanë botës. Jo të gjithë partnerët mund të akomodohen në këtë nismë”, thuhet në njoftim të Ambasadës.


Po ashtu nga Ambasada amerikane thonë se SHBA-ja do të punojë me Kosovën në forume të tjera, për të avancuar dhe fuqizuar demokracinë, parandaluar rrëshqitjen demokratike, promovuar respektimin e të drejtave të njeriut, dhe për të luftuar korrupsionin.

“Siç vuri në dukje Presidenti Biden në fjalimin e tij video të gushtit, Kosova ka bërë ‘përparim të jashtëzakonshëm gjatë 20 viteve të fundit’ duke ndërtuar një demokraci elastike dhe multietnike. Si partnere e palëkundur e Kosovës, SHBA-ja mbetet e përkushtuar që të punojë me Kosovën në forumet e tjera për të avancuar dhe fuqizuar demokracinë, parandaluar rrëshqitjen demokratike, promovuar respektimin e të drejtave të njeriut, dhe për të luftuar korrupsionin, me qëllim që bashkë të dëshmojmë se demokracitë angazhohen për nevojat e qytetarëve të tyre”, ka deklaruar Ambasada.

Më 9 dhe 10 dhjetor më shumë se 100 shtete janë ftuar për të marrë pjesë në Samitin për Demokraci, që do të mbahet për herë të parë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Mediumi amerikan Politico ka publikuar një listë me vendet që janë ftuar për pjesëmarrje, ndërsa ndonëse lista ende nuk është zyrtare aty nuk figuronte Kosova.

Lexo edhe

Video

4 Comments

Komentet janë të mbyllura.

error: