Albumi pas vdekjes i David Bowie “Toy” këtë fundjavë

Albumi pas vdekjes i David Bowie “Toy” këtë fundjavë

Me rastin e 75-vjetorit të lindjes së David Bowie, më 8 janar do të publikohet albumi pas vdekjes “Toy”.

Këngët u regjistruan pas performancës në Festivalin Glastonbury në 2000. Albumi ishte planifikuar të dilte në të njëjtin vit.

Megjithatë, vendimi i shtëpisë botuese ishte që Bowie të regjistronte materiale krejtësisht të reja.

Kështu këngët e këtij publikimi u bënë pjesë e legjendës së “albumit të humbur” të Davidit. Dhjetë vite më parë publikimi doli online dhe këtë vit albumi “Toy” do të dalë plot shkëlqim.


Gjatë sesionit të përmendur nga viti 2000, Bowie riinterpretoi këngët që ai regjistroi në periudhën 1964-1971. Ky publikim përmban këngët “In The Heat of the Morning” (1968) me seksione vargjesh të marra nga versioni origjinal demo, më pas “Shadow Man” dhe Bowie riregjistroi këngën e tij të parë “Liza Jane” nga viti 1964, sipas Mascom.

Warner Chappell Music (WCM) dhe David Bowie Estate njoftuan në ditët e para të 2022 se WCM kishte marrë përsipër të drejtat e botimit global të katalogut revolucionar të këngëve të mbrojtura nga të drejtat e autorit të Bowie.

Kjo marrëveshje bashkon opusin e plotë të Bowie, duke përfshirë qindra këngë nga një karrierë që zgjati gjashtë dekada. Ndër to janë hitet si: “Space Oddity”, “Changes”, “Life on Mars?”, “Ziggy Stardust”, “Starman”, “Rebel Rebel”, “Fame”, “Young Americans”, “Golden Years” e shumë të tjera.

Kontrata mbulon të gjitha albumet në studio (26 prej tyre) që muzikanti lëshoi ​​gjatë jetës së tij, si dhe publikimin e përmendur pas vdekjes “Toy”, pastaj dy albumet në studio të grupit të Bowie Tin Machine, ekziston një katalog i këngëve të lëshuara si këngë të veçanta ose si pjesë e disa publikimeve të kolonave zanore.

Marrëveshja me WCM pason shpalljen e vitit të kaluar për një marrëveshje partneriteti global midis Warner Music Group (WMG) dhe David Bowie Estate (ISO Records), i cili licencoi të drejtat e Warner Music për katalogun e muzikës së regjistruar të Bowie që nga viti 1968.

Lexo edhe

Video