Albert Krasniqi nga Demokraci Plus deklarohet rreth shpërndarjes së Kuvendit

Albert Krasniqi nga Demokraci Plus deklarohet rreth shpërndarjes së Kuvendit

Albert Krasniqi nga Demokraci Plus ka deklaruar sot se thirrja në precedent për shpërndarje të Kuvendit të Kosovës pas mocionit të suksesshëm të mosbesimit ndaj Qeverisë Kurti, do të kishte kuptim sikur Kushtetuta nuk do të kishte dispozita të qarta se si mund të veprohet në këso raste.

Ai në një postim në Facebook shkruan se Kushtetuta e Kosovës në lidhje me këtë rast  është shumë e qartë dhe ka dy opsione: nisjen e procedurave nga fillimi për zgjedhjen e qeverisë së re, ose shpërndarjen e Kuvendit.


Opsioni i dytë, sipas Krasniqit, do të duhej të ishte vetëm si rezultat i mungesës së shumicës parlamentare për të formuar qeverinë e re, apo, nëse ky është vullnet politik i dy të tretës së deputetëve të cilët do të votonin për shpërndarjen e Kuvendit.

 

Lexo edhe

error: