Airbnb largohet nga Kina

Airbnb largohet nga Kina

Kompania e dhënies me qira të akomodimit Airbnb po mbyll shërbimet e saj të qirasë në Kinë për shkak të bllokadave aktuale të shkaktuara nga politika e tolerancës zero ndaj COVID-19.

Të gjitha listat e shtëpive me qira dhe përvojat në vend do të hiqen nga faqja e internetit e kompanisë deri në verë, tha një burim i njohur me këtë çështje për BBC.

Fjetjet në Kinë përbënin vetëm një për qind të të ardhurave të Airbnb në vitet e fundit.

Kompania pritet të fokusohet në vend të kësaj në popullsinë kineze që udhëton jashtë vendit.


Përpara pandemisë, numri i udhëtarëve kinezë jashtë vendit u trefishua në më pak se një dekadë, duke arritur në 155 milionë udhëtime në vitin 2019, sipas Organizatës Botërore të Turizmit të Kombeve të Bashkuara.

Por që nga viti 2020, Kina ka disa nga kufizimet më të ashpra pandemike në botë, duke e bërë jashtëzakonisht të vështirë udhëtimin në Kinë.

Airbnb nisi biznesin në Kinë më 2016. Që atëherë, rreth 25 milionë të ftuar kanë rezervuar qëndrimin e tyre atje përmes asaj kompanie.

Por një burim i njohur me vendimin e kompanisë tha se biznesi i qirasë në Kinë ishte i komplikuar dhe i shtrenjtë edhe para pandemisë.

Për shembull, detajet e të ftuarve duhej t’i dërgoheshin qeverisë kineze në përputhje me ligjet dhe rregulloret lokale, dhe kompania u përball me konkurrencë të fortë nga platformat vendase kineze të qirasë.

Lexo edhe

Video