Agjencitë shëndetësore të BE-së miratojnë përzierjen e vaksinave: Prodhon nivele të mira të antitrupave

Agjencitë shëndetësore të BE-së miratojnë përzierjen e vaksinave: Prodhon nivele të mira të antitrupave

Agjencitë shëndetësore të Bashkimit Evropian thanë se përzierja e vaksinave të aprovuara të koronavirusit mund të përdoret për të gjitha dozat shtesë, pasi rajoni lufton me një numër në rritje të rasteve përpara sezonit të festave.

Provat sugjerojnë se kombinimi i vaksinave të vektorit viral dhe vaksinave mRNA prodhon nivele të mira të antitrupave kundër koronavirusit që shkaktojnë koronavirus, kanë thënë Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) dhe Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC).


Përdorimi i dy vaksinave të ndryshme kundër koronavirusit për dozën e parë dhe të dytë njihet si “vaksinimi primar heterolog”. Përdorimi i një doze të tretë të një vaksine të ndryshme kundër koronavirusit si një vaksinë plotësuese tre deri në gjashtë muaj pas vaksinimit primar quhet “amplifikimi heterolog”.

Miratimi i tyre erdhi një ditë pasi një studim i madh të hënën zbuloi se doza e parë e injeksioneve AstraZeneca ose Pfizer-BioNTech, e ndjekur nga vaksina Moderna, nëntë javë më vonë shkaktoi një përgjigje më të mirë imune sesa përdorimi i vetëm një lloji të kësaj vaksine.

Lexo edhe

Video

2 Comments

Komentet janë të mbyllura.