Afër 17 mijë qytetarë vaksinohen me dozën e tretë antiCOVID-19

Afër 17 mijë qytetarë vaksinohen me dozën e tretë antiCOVID-19

Prej fillimit të procesit të vaksinimit janë dhënë 1.754.334 doza të vaksinës antiCOVID-19. Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK), 802 mijë e 301 qytetarë janë vaksinuar me dozën e dytë, 44 mijë e 143 qytetarë kanë marrë dozën përforcuese dhe 16 mijë e 991 qytetarë të tjerë kanë marrë dozën e tretë të vaksinës kundër COVID-19.

Ndërkohë që Kosovë javët e fundit janë rritur rastet pozitive me COVID-19, për çka Qeveria e Kosovës mori vendim edhe për masa të reja antiCOVID-19.


Masa këto që hyrën në fuqi më 22 janar për të qenë në fuqi deri më 4 shkurt.

Ndër masat e marra është që gastronomia të punojë deri në orën 21:00, ndërsa ora policore është vendosur nga ora 22:00-05:00.

Masë tjetër që nxiti reagimin jo vetëm të qytetarëve por edhe të shteteve fqinje ishte ajo që çdo person i cili hyn në Republikën e Kosovës duhet të posedojë certifikatën e vaksinimit me tri doza (ose me një dozë të vaksinës Janssen dhe dozë përforcuese) kundër COVID-19;certifikatën e vaksinimit me dy doza (ose me një dozë të vaksinës Janssen) kundër COVID-19, bashkë me testin RT-PCR negativ për COVID-19, jo më herët se 48 orë para nisjes (për udhëtarët që hyjnë në rrugë ajrore) ose 48 orë para mbërritjes në pikën kufitare (për ata që hyjnë në rrugë tokësore).

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.