Aeroporti “Adem Jashari” del me njoftim të rëndësishëm për udhëtarët

Aeroporti “Adem Jashari” del me njoftim të rëndësishëm për udhëtarët

Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës “Adem Jashari” njofton se të gjithë udhëtarët duhet të plotësojnë formularët e kërkuara nga shtetet ku udhëtojnë.

Në njoftimin e aeroportit në Facebook thuhet se udhëtarët që nuk paraqiten në sportel me formularë të plotësuar, nuk do të pranohen për udhëtim.

“Këta formularë mund t’i gjeni në ueb faqen e aeroportit www.limakkosovo.aero, në linqet e vendosura më poshtë dhe po ashtu QR kodet për shkarkim të formularëve, janë edhe në tabelat e vendosura jashtë dhe brenda terminalit të aeroportit”.

Linqet për shkarkim të formularëve:

Gjermani

https://www.einreiseanmeldung.de/#/

Zvicer

https://swissplf.admin.ch/formular

Belgjikë


https://travel.info-coronavirus.be/public-health…

Turqi

https://register.health.gov.tr/

Angli

https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before…

Austri

https://entry.ptc.gv.at/en.html

Norvegji

https://reg.entrynorway.no/

Sa i përket dokumenteve shtesë dhe rregullave të udhëtimit, Aeroporti “Adem Jashari” kërkon nga qytetarët t’iu referohen ueb faqeve të ambasadave në Kosovë, për informacion shtesë, ndërsa për hyrje në Kosovës duhet t’iu referohen vendimit të fundit të Qeverisë së Kosovës në linkun: https://kryeministri.rks-gov.net/…/Vendimet-e-mbledhjes…

Video