Adoleshentët duan që të rriturit t’i kuptojnë

Adoleshentët duan që të rriturit t’i kuptojnë

Kam nevojë për hapësirë; nuk po ik me të vërtetë prej teje, po kërkoj veten time

Mos u ankoni që e kalova ditën në dhomën time me derën e mbyllur. Mos më bërtit, mos më kërcëno se do të më heqësh wifi nëse nuk dal. Më fol normalisht dhe do të të bëj të kuptosh se thjesht kam nevojë për hapësirën time.  Më duhet vetëm një cep ku mund të mendoj, të pushoj dhe të riorganizoj mendimet e mia në paqe…

Flisni pa u grindur

Jam lodhur duke debatuar.  Në fakt, ndonjëherë, gjithçka që dëgjoj nga ju janë urdhra, britma dhe kërcënime. Mundohuni të jeni të duruar me mua dhe përpiquni të flisni normalisht. Nëse dëshironi, le të shkojmë në një vend larg shtëpisë, larg mjedisit tonë normal.

Nga ana tjetër, e kuptoj. E di që jam dembel dhe jetoj në një dhomë të çrregullt, por dhoma ime është bota ime. Parregullsia ime më mban të ekuilibruar. Dhoma ime është streha ime ku mund të arratisem me videolojërat e mia, Netflix dhe muzikën time, në mënyrë që jeta të mos lëndohet aq shumë. Prandaj, kam nevojë që ju të dini disa gjëra, disa nga realitetet në jetën time që mund t’ju ndihmojnë të më kuptoni nëse dëshironi të…

Mos bëj gjëra për mua, më jep mundësi

E di që ju dëshironi më të mirën për mua, por nëse nuk më jepni asnjë mundësi, nuk do ta di se për çfarë jam në gjendje të bëjë. Më jep pavarësinë që të jem krenare për veten time dhe të të tregoj se çfarë jam në gjendje të bëj. Mos më llasto. Nëse e bën këtë, thjesht do të ushqesh pakënaqësinë time.


Kufizo përdorimin tim të internetit dhe celularit, më kujto se ka jetë përtej ekraneve

Nëse përpiqesh të kufizosh përdorimin e telefonit tim celular ose të më heqësh tabletin ose kompjuterin, do të të urrej. Unë do të bërtas me ju se nuk mund të jetoj pa u lidhur. Megjithatë, kam vërtet  nevojë për ndihmën tuaj për të kuptuar se ka jetë përtej ekraneve.

Mund të mos e keni kuptuar, por varësia ime nga interneti do të thotë që unë jam i vetëdijshëm vetëm për atë që ndodh në atë univers. Në fakt, çdo ditë më bën të ndihem më i stresuar, më i shqetësuar dhe më i rraskapitur.

Kam nevojë për ndihmë të specializuar

Ndonjëherë, megjithëse e di që ju dëshironi më të mirën për mua, vetëm mbështetja juaj nuk është e mjaftueshme. Në fakt, ka raste kur mund të më duhet të flas me një profesionist. Mos më lini vetëm sepse, edhe nëse nuk ju them drejtpërdrejt se kam nevojë për ndihmë, shpesh ndihem kaq i humbur dhe vetëm një psikolog mund të më drejtojë në ato momente.

Mos hiq dorë nga unë, më thuaj se më do, sepse edhe nëse mund të mos e besosh, kam nevojë për ty

Më kujto se më do, më thuaj edhe nëse nuk mendon se e meritoj sepse jam gjithmonë i inatosur me botën. Më thuaj se do të jesh gjithmonë pranë meje, në çdo moment dhe situatë. Mos hiq dorë nga unë sepse, edhe nëse nuk të them kurrë, edhe unë të dua.

Lexo edhe

Video