Abdixhiku: Rugova ishte shqiptari më i madhi i historisë së popullit shqiptar

Sot, me rastin e 17 vjetorit të vdekjes së ish-presidentit të Kosovës, Ibrahim Rugova, kryetari i LDK-së, Lumir Abdixhiku me bashkëpunëtorë, bënë homazhe te varri i Rugovës në Velani, Prishtinë.

Abdixhiku theksoi se presidenti Ibrahim Rugova ishte shqiptari më i madhi i historisë së popullit shqiptarë dhe angazhimi i tij për liri, pavarësi dhe demokraci, sipas tij, është suksesi më i madh i shqiptarëve dhe popullit të Kosovës.


 “Sot nderojmë presidentin historik të Kosovës, Ibrahim Rugova, i cili tash e 17 vjet s’është mes nes, por gjurmët e tij dhe trashëgimia e tij politike qenësore vazhdon të jetë qenësore për neve dhe për Republikën e Kosovës. Ibrahim Rugova ishte ati themeltar i shtetit të Kosovës, ishte prijësi i shtetit dhe prijësi unik i lëvizjes më të madhe nacionale të shqiptarëve. Po ashtu, ishte shqiptari më i madhi i historisë së popullit shqiptarë dhe angazhimi i tij për liri, pavarësi dhe demokraci është suksesi më i madh historik i shqiptarëve dhe vet popullit të Kosovës. Sot ndjejmë mungesën e tij, urtësisë së tij, politikës së tij dhe vizionit të tij për një Kosovë demokratike, e ndërlidhur ngusht me rrugëtin euro-atlantik dhe drejt së ardhmes”, u shpreh Abdixhiku.

Ish-presidenti Ibahim Rugova ka ndërruar jetë më 21 janar të vitit 2006.

Lexo edhe

Video