Abbott: Tash, serbët duhet të kthehen në institucione

Abbott: Tash, serbët duhet të kthehen në institucione

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Nicholas Abbott, ka deklaruar se pas marrëveshjes së arritur për targat, tani serbët duhet të kthehen në institucione.

Ai në një postim në Facebook ka mirëpritur marrëveshjen e cila largon tensionet dhe uroi të gjitha palët për gatishmërinë e treguar për kompromis.


“Marrëveshja, në veçanti për ata në veri është një lehtësim. Tani duhet që serbët të kthehen në institucione, në interes të punëve të tyre, familjeve dhe rendit e ligjit”, ka shkruar diplomati britanik.

Ndryshe, serbët janë dorëhequr nga të gjitha institucionet, pas paralajmërimeve për nisjen e gjobave për shoferët e veturave me targa ilegale të lëshuara nga Serbia.

Lexo edhe

Video