Abazoviq përmend emra: Nëse derdhet gjak në rrugët e Malit të Zi mos mendoni se s’keni përgjegjësi

Abazoviq përmend emra: Nëse derdhet gjak në rrugët e Malit të Zi mos mendoni se s’keni përgjegjësi

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, duke iu përgjigjur pyetjes se deputetit të Partisë Demokratike të Socialistëve, Predrag Boshkoviq, të cilin ai më herët e fajësoi për destabilizimin e Malit të Zi, tha se Boshkoviqi iu drejtua me fjalët: Ju pastaj do ta shihni.”

 Kur u pyet nëse e sheh si kërcënim, ai u përgjigj negativisht.

Në seancën e sotme të Kuvendit, ku po diskutohet për mosbesimin e Qeverisë së Malit të Zi, Abazoviq akuzoi ministrin e Mbrojtjes, Rashko Konjeviq dhe deputetin e PDS-së, Predrag Boshkoviq se janë destabilizues politikë.


 “Pyeteni Pegja Boshkoviqin nëse pas 30 gushtit ka qenë në takim me këtë ekip që përmenda. E ekspozova plotësisht oktapodin, nëse ndodh diçka në rrugët e Malit të Zi ose derdhet gjak mos mendoni se nuk keni përgjegjësi. I bëj thirrje Prokurorisë të verifikojë të gjitha akuzat dhe të vendosë drejtësi. Këta janë njerëzit që po e shtyjnë Malin e Zi drejt destabilizimit”, shtoi ai.

 Abazovic duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari në sallën e Kuvendit, pas mbledhjes së përbërjes së parë të shumicës parlamentare, theksoi se Boshkoviq tha: “Do ta shohësh ti më vonë”.

 “Unë ndoshta e kam goditur atë grerzë, jo ndoshta, por sigurisht, dhe kjo ndoshta do të thotë se kjo makineri do të bëhet edhe më aktive në periudhën e ardhshme. Megjithatë, edhe unë jam gati, ndaj nuk e kam perceptuar si kërcënim sepse këta njerëz që janë këtu dhe që po i përmend, nuk i vlerësoj politikisht, aq më pak i frikësohem ndonjërit prej tyre, edhe pse mes tyre ka njerëz shumë të rrezikshëm që kanë sjellë shumë të këqija këtij shteti, por unë nuk do t’i mbyll sytë për asnjë sekondë dhe siç i kam thirrur sot, do të vazhdoj t’i thërras dhe pres me padurim thirrjen, nëse vjen të Prokurorisë Speciale të Shtetit, i mirëpres përpjekjet e tyre”, tha Abazoviq.

Lexo edhe

Video