AAK me rezolutë për krizën ekonomike-sociale

AAK me rezolutë për krizën ekonomike-sociale

Këshilli i Përgjithshëm i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës ka miratuar sot një rezolutë për krizën ekonomike-sociale në vend përmes së cilës i kërkohet nga Qeveria Kurti të ndërmarrë gjashtë masa për tejkalimin e gjendjes.

AAK kujton se situata ekonomike sociale në Kosovë, është ndër më të rëndat që prej vitit 2000, ku inflacioni ka mbërritur nivele shqetësuese, me çmimet e rritura mbi 30 për qind, teksa Qeveria ka dështuar me masat e saj për zbutjen e kësaj situate.

Në një situatë të tillë, AAK kërkon që për një periudhë tremujore, të hiqen të gjitha taksat për artikujt esencial, siç janë buka, mielli, vaji, sheqeri, produktet e qumështit, të mishit e kështu me radhë.


Për një periudhë tremujore të përgjysmohen taksat e shitjes së karburanteve: naftës, benzinës dhe gazit.

Qeveria ta ridraftojë Ligjin për Pagën Minimale, ku shuma prej 250 eurove të ngritet në 350 dhe në këtë Ligj të përfshihen edhe veteranët.

Kuvendi i Kosovës, para se të shkojë në pushimet e verës më 15 gusht të këtij viti, ta miratojë Ligjin e Pagave dhe të fillojë zbatimi i tij i menjëhershëm.

AAK gjithashtu kërkon të rikthehet dhe të miratohet Projektligji për tërheqjen e mjeteve të Trustit, si dhe të rishikohen kontratat për kryerjen e punimeve të ndryshme, që janë lidhur në vitin 2019, 2020 dhe 2021 dhe të harmonizohen në përputhje me rritjen e çmimeve.

Lexo edhe

Video