A punon Tesla S Plaid nën ujë?

Në teori, është më e lehtë të drejtosh një automjet elektrik nën ujë sesa një automjet me një motor SUS.

Kanali në YouTube Chillin ’me Chet vendosi ta zbatojë teorinë në praktikë, duke u përpjekur të drejtojë Tesla Model S Plaid dy metra nën ujë.

Siç ndodh shpesh, zbatimi i teorisë doli të ishte shumë më i vështirë nga sa mund të prisnit, dhe testi disi dështoi. Sfidat e kryerjes së eksperimentit ishin shumë të mëdha, por videoja mbetet një tregues i mirë pse vozitja nën ujë është e vështirë.


Përkatësisht, teoria që EV -të mund të drejtojnë nën ujë rrjedh nga fakti se motorët elektrikë nuk kanë nevojë për ajër për të punuar, ndryshe nga alternativat e tyre me djegie të brendshme, andaj Model S Plaid i Tesla nuk ka nevojë për ndonjë modifikim për vozitje nën ujë.

Sidoqoftë, ekziston rreziku i një qarku të shkurtër në sistemin elektrik. Përsëri, teorikisht, automjetet elektrike duhet të jenë të izoluara mirë për të përballuar një sasi të mirë uji, sepse nuk duan një qark të shkurtër në rast shiu ose përmbytjeje.

Pastaj është shoferi dhe nevoja e tij për ajër. Ajo me të cilën lufton vërtet ky test është ekuilibri midis nevojës për të futur sa më pak ujë në sistem dhe nevojës që makina të fundoset.

Edhe me peshën e shtuar prej rreth 1800 kilogramësh, Tesla thjesht vazhdon të notojë mbi hendekun e ujit në vend që të fundoset në të. Testi rezulton i pasuksesshëm sepse makina refuzon të fundoset. Në një moment, Tesla mbyllet, por nuk prishet. Përfundimisht, del nga uji më vete, edhe pse jo përmes tij.

Video

error: