A po përpiqet Putin të mobilizojë ukrainasit për të luftuar për Rusinë?

A po përpiqet Putin të mobilizojë ukrainasit për të luftuar për Rusinë?

Ka pasur shumë diskutime për atë që po ndodh në zonat e kontrolluara nga Moska në lindje.

Besohet se Rusia mund të jetë duke u përpjekur të angazhojë ukrainasit që jetojnë në territoret e pushtuara në ushtrinë ruse, raporton Sky News.

Autoritetet pushtuese në Kherson Oblast thuhet se po përpiqen të detyrojnë vendasit në zonat e pushtuara për të bashkëpunuar me aparatet e pushtimit, thotë Instituti për Studimin e Luftës (ISW).


Në të njëjtën kohë, raportohet se ka përpjekje për të mobilizuar ukrainasit në zona të tilla në ushtrinë ruse.

Të mërkurën, presidenti rus Vladimir Putin nënshkroi një dekret që thjeshton procedurën për marrjen e pasaportave ruse në Zaporizhzhia dhe rajonin Kherson.

Qendra e Rezistencës së Ukrainës iu referua këtij dekreti si një përpjekje për “pasaportizim masiv”.

Ai tha se kjo ka të ngjarë që autoritetet e okupimit mund të përpiqen të lehtësojnë aneksimin drejtpërdrejt në Federatën Ruse dhe të forcojnë kontrollin administrativ mbi zonat e pushtuara.

Lexo edhe

Video