A mund të bëjë ushtrime fizike një grua shtatzënë?

A mund të bëjë ushtrime fizike një grua shtatzënë?

Studimet e fundit në botë kanë treguar se ushtrimet fizike gjatë shtatzënisë kanë ndikim pozitiv por që sigurisht se ato duhet të bëhen me intensitetin e duhur dhe me ushtrimet e duhura për shtatzënën.

Një shtatzënë sigurisht se nuk duhet ta sforcojë veten ashtu si ka mundur ta bëjë para shtatzënisë prandaj është e rëndësishme që ushtrimet të jenë në përputhje me gjendjen në të cilën është shtatzëna.

Mjekët sugjerojnë ecjen si një prej aktiviteteve fizike më të mira për shtatzënën. Qëllimi i stërvitjeve gjatë shtatzënisë është i ndryshëm me atë të para shtatzënisë.


Ushtrimet duhet të ndikojnë në largimin e stresit dhe shtendosjen e trupit tuaj, ato asesi nuk duhet të jenë stresuese e sforcuese për trupin e shtatzënës.

E rëndësishme është që çdo shtatzënë të konsultohet me mjekun e saj gjinekolog për ushtrimet, intensitetin dhe llojin e tyre.

Këto këshilla janë dhënë nga spitali “FATI IM”, vendi ku ju mirëpresin mjekët e dëshmuar gjinekolog.

SPITALI “FATI IM”, ATY KU MREKULLIA FILLON!

Lexo edhe

Video